Благодаря за препратката

От там т.с.т. всичко по горе е вярно.., а как стои въпроса по чл.160КТ/30 раб. дни неплатен отпуск признат за стаж/, ПАК САМАО ЗДРАВНи ,но за моя сметка...
Моля, за потвърждение ако всичко е ОК
Здравейте,
Моля, за Ваше становище по следния въпрос:

Какви осигуровки плаща работодателя при неплатен отпуск за гледане на дете до 8г./чл.167а от КТ/ и в двата си варианта когато го ползва титуляра /6 месеца/ и при прехвърляне /5 месеца/, които предполагам са еднакви и в двата случая.Подозирам само здравни осигуровки.

Предварително благодаря за точни и навремени отговори.
Благодаря безрезервно на виртуалните ми консултанти, наистина много точна и ясна информация. Всичко е ОК при мен и аз по знаеща занапред.
от по-горното става ясно ,че и двете обезщетения 222.1 и 224.1 от КТ се облагат като доход по трудово правоотншение, това ли предполага съответно ДОД 10%.,
Извинявам се за печатната грешка в текста, не в заглавието. Осигуровките са ОК разбрах  ги много благодаря  и на двете , но данък ДОД 10% дължи ли се върху облагаемата сума.
Ще ме извините за неуместния въпрос, но толкова ме лъгаха, че всичко проверявам сама. , От счетоводство много не разбирам и съвсем се обърках срамота е...икономист съм.

Мерси
Здравейте,

Въпросът ми е, при начисление на обезщетения по чл. 220 и чл.224 от КТ /двете суми са коректно начислени по фиш/,   какви осигуровки и данъци се приспадат заедно или по отделно за всяко обезщетение различни ли са те!!!! /в моя случай върху двете обезщетения  има приспаднати удръжки по  ФП, ДЗПО,ДОД - в този месец имам само 2 дни неплатен отпуск за гледане на малко дете до 8-г.,известно ми е, че здравни вноски не се удържат .

Моля за информация
Благодаря предварително!